torstai 4. heinäkuuta 2013

Lomailua ja tsatsikia

Ugh! On se perkule, kun työnteko häiritsee harrastuksia, kuten esim. ruoanlaittoa. Reissua puskee ympäri Suomen, joten harmillisen paljon harvemmin ehtii vääntämään kunnon mättöä omassa keittiössään. Onneksi loma tuli hyvään saumaan ja ajattelinkin tempaista heti vapaiden alkuun päivityksen, jottei lukijakunta kuvittele Lekan teitä hylänneen.

Koska blogin suosituin/haetuin kirjoitus on selkeästi stifado, pitänee heittää erinomainen versio toisesta grekulandialaisesta peruseväästä, eli tsatsikista. Kyseinen tatina menee mm. kesällä aivan minkä tahansa grillievään kyljessä, leivän päällä, salaattien ohessa tai dippaillessa.

Valkosipulisen herkun ohje on Lekan matkaan lähtenyt jo aikoinaan Kreetalta, erinomaisesta pikku tavernasta ja lupaus on, että jos tsatsikista pidät, tätä parempaa ohjetta et enää tarvi. Tuosta mainitusta tavernasta ajattelin tehdä toisen blogipäivityksen aivan lähiaikoina...

Tsatsiki - Kreikkalainen valkosipulitahna

Ainekset:
Kreikkalaista jugurttia
Kurkkua
Valkosipulia
Oliiviöljyä

 Näillä saa jo herkkua aikaiseksi!
 (+extrat jos haluaa tuunata
basilikaa
viinietikkaa
hunajaa
mustapippuria
merisuolaa)

Valmistus:

Tämä on luultavasti yksinkertaisin ohje mitä ajatella voi. Ei turhaa valuttelua tai muutakaan hienostelua mitä monesti näkee. Ohjeella tulee noin neljä desiä valmista tahnaa, kuten kuvista näkyy, joten jos haluat enemmän, tuplaile määriä.

Veitsi käteen ja kurkku kahtia! Karsi pehmeät, vetiset sisälmykset pois! Kuoret pois! (jostain syystä tuo viimeinen ei kuulostanut enää väkivaltaiselta)


Sisälmykset pois!

Raasta niinkuin et koskaan ikinä aiemmin!

Raasta kurkku pienireikäisellä raastimella, kokoa raaste käteesi ja purista ylimääräinen mehu pois. Kurkkuraastepallo jugurtin sekaan, perään ruokalusikallinen oliiviöljyä ja 4 puristimen läpi juntattua valkosipulin kynttä.


 VALMIS!


Jos haluat jatkotuunata tsatsikia, rouhaise sekaan hiukan mustapippuria, ripaus merisuolaa ja hyppysellinen basilikaa. Hyvä lisä näihin on myös teelusikallinen juoksevaa hunajaa ja saman verran esim. omenaviinietikkaa.

Savukalan, grillatun pihvin, patongin tai ihan minkä tahansa kanssa ääntä kohden!  Lekan kesäloman aloitusbiisiksi valioitui aivan vahingossa Helloweenin ikilegendaarinen ralli, joten saa nyt luvan olla myös tämän evään valmistusbiisinä!

Rokkaavinta kesää ikinä toivotellen - Leka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Avaa sanainen arkkusi... Leka tsekkaa kommentit kun ehtii moshaukseltaan ja ruoanlaitolta! Kiitos jo etukäteen!